Wietse Meinardi

Omschrijving

Mijn lespraktijk

Lesgeven is mijn passie. Ik geef met veel plezier les aan leerlingen tussen de 6 en 75 jaar, beginners en gevorderden. Ik leid daarbij graag leerlingen vanaf het eerste begin op: een goede basis leggen vind ik belangrijk om van daaruit verder te bouwen. Maar bijscholing doe ik met plezier.

In de lessen komen veel verschillende stijlen voorbij, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de voorkeuren van de leerlingen. Harmonisatie en improvisatie kunnen daarbij naar keuze gevolgd worden. Ook gemeentezangbegeleiding kan een onderdeel van de lessen zijn.

Ik heb inmiddels honderden leerlingen opgeleid, waaronder naar schatting 50 kerkorganisten. Ook leidde ik diverse leerlingen met succes op voor organistenexamens, concoursen en voor toelating tot conservatoria.

Ik heb een beproefde leerroute ontwikkeld die als houvast dient. Deze pas ik steeds aan aan de mogelijkheden en behoeften van leerlingen.

Voor harmoniseren en improviseren gebruik ik een eigen losbladige methode, die inzicht geeft in toonsoorten en akkoorden. Deze methode is uitgetest op veel leerlingen en is nog steeds in ontwikkeling.

Ook geef ik pianoles.

Ik leer elke dag bij, vooral ook van de leerlingen. Omgaan met verschillende leerlingen vind ik leuk en uitdagend.

Over mij

Ik studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Groningen en Arnhem. Docenten waren o.a. Johan Beeftink, Theo Jellema en Bert Matter (improvisatie en kerkelijk orgelspel). Later studeerde ik verder bij Cor Ardesch. Ook ontving ik lessen van Gijs van Schoonhoven. Piano deed ik als bijvak bij Max Gottlieb.

Ik ben actief als uitvoerend organist: ik geef veel concerten, zowel solistisch als begeleidend. Ik speel basso continuo bij verschillende ensembles. Ook bespeel ik het drukwindharmonium.  Op mijn website kun je zien wat ik zoal doe en op mijn beide YouTube-kanalen zijn veel opnames te zien en te beluisteren, een kanaal is voor leerlingen van de muziekschool.

Als organist ben ik verbonden aan de Protestantse Kerk van Assen, momenteel speel ik daar in drie kerken. Ik ben o.a. de vaste organist van de bekende kerkmuziekserie Musica Pro Deo in de Adventskerk, waar gerenommeerde koren en solisten komen zingen. Tot 1997 was ik vaste organist van het Mense Ruiter-orgel in De Kandelaar in Assen.

Lesorgels

Vast: Mense Ruiter-orgel (1981), Kandelaar Assen; Steendam-orgel (2008), De Bron Assen; Van Vulpen-orgel (1970), Adventskerk Assen;

Incidenteel: Van Vulpen-orgel (1987), Opstandingskerk Assen; Hillebrand-orgel (1821), Koepelkerk Veenhuizen.

Zie ook: www.muziekschoolwietsemeinardi.nl

 

 

Aanvullende gegevens

Fotogalerij