Leander van den Bos

Omschrijving

Hoi! Ik ben Leander, enthousiast docent orgel (en piano). Ik geef les in Urk en regio Bruinisse, in laatstgenoemde plaats geef ik les op het prachtige Vierdag-orgel in de meer dan 600 jaar oude kerk van Dreischor. In Urk geef ik les op het Van Dam-orgel in het Kerkje aan de Zee en op het Mense Ruiter-orgel in de Jeruzalemkerk.

Zelf heb ik les gehad van Rinus Verhage, Jacob Schenk en Evan Bogerd alvorens ik aan Codarts te Rotterdam begon. Hier studeer ik bij Bas de Vroome en een gedeelte bij Christian Schmitt. Daarnaast krijg ik improvisatielessen van Hayo Boerema.

Ik heb masterclasses/incidentele lessen gehad met bekende docenten en organisten zoals onder andere Ton Koopman, Jos van der Kooy, Rik Melissant, Henk Verhoef, Bernard Foccroule, Andreia Ferrara en Pieter van Dijk.

Daarnaast ben ik een actief concoursdeelnemer, en heb ik enkele prijzen gewonnen.

Lesgeven is iets wat ik ontzettend leuk vind, waar ik zelf ook veel van leer, en waar ik energie en inspiratie uit kan putten, wat ik ook door probeer te geven aan de leerling, jong of oud. Daarnaast geef ik les op historische instrumenten, wat de leservaring eveneens verrijkt.

Al met al wil ik zeggen: weet je welkom!

Aanvullende gegevens

Fotogalerij